Zatvoren 20. međunarodni sajam SASO

Jubilarni, 20. međunarodni sajam SASO zatvoren je u subotu navečer u Spaladium Areni, a organizatori kažu da su dogovoreni poslovi u visini više milijuna, što je nadmašilo očekivanja.

Direktorica Sajma Split Sanja Vuković Veić drži da je dogovaranje poslova u visini od više milijuna eura potvrdilo da sajmovi, nakon svjetske gospodarske krize, bilježe blagi rast i ponovno postaju nezaobilazna mjesta susreta gospodarstvenika i relevantnih institucija te sklapanja poslova.

“Iako su komunikacijske tehnologije uznapredovale i sve nam je dostupno na svakom mjestu i u svakom trenutku osobni kontakt u poslovnom svijetu ništa ne može zamijeniti”, kaže Vuković Veić.

SASO okuplja tvrtke iz proizvodnje alata, graditeljstva, strojeva i opreme, a novost je komunalna oprema, uz bogat konferencijski stručni program. Trajao je četiri dana i na njemu je bilo zastupljeno 620 brendova izlagača iz šest europskih zemalja. Posjetilo ga je više tisuća posjetitelja iz cijele Hrvatske kao i organizirane grupe iz Norveške.

Izlagači su izrazili zadovoljstvo prodajom i ugovorenim poslovima.

Tako je Josip Dodik, direktor tvrtke Solar Lektus iz Jastrebarskog, zastupnika njemačkog Dimplexa,  zadovoljan interesom za njihove solarne sustave. “Dojmovi naše direktorice, koja je prisutna na svim sajmovima, su da osim Njemačke, Austrije i Švicarske, još nije bila na sajmu na kojem je postavljeno toliko konkretnih pitanja,” kaže.

U sklopu sajma je održan niz međunarodnih specijaliziranih sajmova: 20. međunarodni sajam graditeljstva, 20. međunarodni sajam drvne industrije, 20. međunarodni sajam metalne industrije, 20. međunarodni sajam alata, strojeva i opreme, 17. međunarodni sajam obrtništva, male privrede i poduzetništva, 16. međunarodni sajam elektronike, energetike i telekomunikacija, 10. međunarodni sajam financija – SAFIR, 8. međunarodni sajam ekologije – SEKO, te međunarodni sajam komunalne opreme.

Održan je i bogat program stručnih konferencija i gospodarskih susreta među kojima 13. dan arhitekata, 11. energetski summit, 9. dan građevinara, informativno predavanje  “Mogućnosti sufinanciranja projekte energetske obnove – dostupni poticaji”, edukacija “Zelenim tehnologijama do novih radnih mjesta”,  Sjednica grupacije održavanja čistoće, unutar Udruženja komunalnog gospodarstva Hrvatske gospodarske komore te brojna savjetovanja, prezentacije i dr.

Izvor: Hina – www.hina.hr