Ususret 24. međunarodnom sajmu SASO 2021 – Sve za gradnju i obnovu objekata!

Tradicionalni, 24. međunarodni sajam SASO 2021, održat će se od 10. do 13. 11. 2021. godine u splitskoj Spaladium areni s odgodom od godinu dana uzrokovanom pandemijom koronavirusa. Ovo je ujedno i prvi graditeljski sajam na području Dalmacije od početka COVID 19 krize i održava se pod sloganom “Sve za gradnju i obnovu objekata!”.

U tih posljednjih godinu dana dok je sajamska industrija prisilno mirovala zbog COVID-19 epidemioloških mjera, naši vrijedni partneri pripremali su se i stvarali nove i inovativne proizvode za vrijeme kada će to traumatično razdoblje biti iza nas. Prve naznake da smo na tome putu je uspješna turistička sezona koja po rekordnim brojkama spada među najbolje do sada.  Stoga  ovogodišnji sajam SASO 2021, organiziramo u svjetlu upravo završene turističke sezone i u vrijeme kada cijelu turistički sektor planira i počinje pripreme uređenja i/ili renoviranja apartmana, hotela i ugostiteljskih objekata za iduću, nadamo se još uspješniju. U tom smislu posebno smo se prilagodili aktualnom procesu podizanja kategorizacije smještajnim kapacitetima na Jadranskoj obali bilo gradnjom bazena ili energetski učinkovitih objekata. A upravo u tom području, sajam SASO 2021 nudi sve potrebno, od temelja do krova!

U izložbenom segmentu izdvajamo bogatu ponudu novih građevinskih materijala, alata i strojeva te proizvoda i rješenja za podne i zidne obloge koje prate najnovije trendove uređenja interijera, suvremenu bazensku i opremu za kuhinje, te sanitarije, namještaj i luksuzne dodatke poslovnim prostorima. SASO 2021 kao najznačajniji sajam u ovim djelatnostima, donosi i niz drugih pratećih proizvoda iz područja graditeljstva, drvne i metalne industrije, alata i opreme, elektrotehnike i energetike, kao i obrtništva i male privrede.

Svojim izlagačkim i stručnim programom, sajam SASO idealna je prilika za sve te aktivnosti posebice s obzirom na činjenicu da okuplja više od 800 brendova, izlagača i suizlagača iz osam europskih zemalja – Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Poljske, Italije, Austrije i Mađarske.

Kao tradicionalno najznačajniji ovakav gospodarski skup u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Hrvatskoj i regiji, sajam SASO sadrži 8 specijaliziranih sajmova te niz stručnih događanja:

 • 24. međunarodni Sajam graditeljstva,
 • 24. međunarodni Sajam drvne industrije
 • 24. međunarodni Sajam metalne industrije,
 • 24. međunarodni Sajam alata, strojeva i opreme
 • 21. međunarodni Sajam obrtništva, male privrede i poduzetništva
 • 20. SEET – međunarodni Sajam elektrotehnike i energetike
 • 5. Sajam komunalne opreme
 • 5. sajam bazena

Na sajmu SASO 2021 održava se i bogat program stručnih konferencija i gospodarskih susreta:

 • 17. Dan arhitekata
 • 13. Dan građevinara
 • Konferencija “Turistička mreža”: Obalni pojas i održivi turizam
 • Održiva gradnja i klimatske promjene
 • Panel rasprava: Tržište nekretninama (HGK ŽK Split)
 • MUZA predavanja

U proteklih više od dvadeset godina, sajam SASO se nametnuo kao kvalitetan i nezaobilazan susret ponude i potražnje proizvođača i trgovaca iz područja graditeljstva, drvne i metalne industrije, alata, strojeva i opreme, obrtništva, male privrede i poduzetništva te elektrotehnike i energetike. Sajam SASO svojim dugogodišnjim održavanjem postao je nezaobilazno mjesto gospodarskih susreta regije Jugoistočne Europe što potvrđuju brojni domaći i strani izlagači, koji svojim nastupom i prezentacijama na sajmu SASO u ovim teškim gospodarskim trenucima uzrokovanih COVID 19 pandemijom osnažuju hrvatsko tržište te ga čine konkurentnim.

Okupljajući vodeće tvrtke u određenim gospodarskim granama, Sajam SASO kao najznačajniji gospodarski skup u regiji kumulira novi poslovni potencijal, a ujedno nudi i mogućnost sudjelovanja brojnih izlagača u profesionalno vođenoj medijskoj kampanji. To je mjesto sklapanja novih poslova, prostor gdje struka susreće gospodarstvo te prilika susreta gospodarstvenika s donositeljima poslovnih odluka koje se odnose na ciljane skupine i prodajne kanale.

SASO 2021 predstavlja mnoštvo prilika za unaprjeđenje poslovnih kontakata s postojećim klijentima i stjecanje novih poslovnih partnera kroz ugovaranje novih i širenje dotadašnjih poslova. Značaj sajma SASO ilustriraju podaci da 75% posjetitelja ima moć odlučivanja te da dosadašnja vrijednost izložbenih eksponata iznosi više od milijarde eura.