SASO 2019: Ususret 23. međunarodnom sajmu SASO 2019

Tradicionalni, 23. međunarodni sajam SASO 2019, održat će se od 23. do 26. 10. 2019. godine u splitskoj Spaladium areni.

SASO je najznačajniji sajam za graditeljstvo, drvnu i metalnu industriju, alate i opremu, elektrotehniku i energetiku te obrtništvo i malu privredu koji se održava u vrijeme neposredno nakon završetka još jedne uspješne turističke sezone, kada cijeli turistički sektor započinje s pripremama za sljedeću, odnosno planira gradnju, renoviranje i ulaganja u turističke objekte. Svojim izlagačkim i stručnim programom, sajam SASO idealna je prilika za sve te aktivnosti posebice s obzirom na činjenicu da okuplja više od 800 brendova, izlagača i suizlagača iz osam europskih zemalja – Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Poljske, Italije, Austrije i Mađarske.

Kao tradicionalno najznačajniji ovakav gospodarski skup u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Hrvatskoj i regiji, sajam SASO sadrži 10 specijaliziranih sajmova te niz stručnih događanja:

  • 23. Međunarodni sajam graditeljstva
  • 23. Međunarodni sajam drvne industrije
  • 23. Međunarodni sajam metalne industrije
  • 23. Međunarodni sajam alata, strojeva i opreme
  • 20. Međunarodni sajam obrtništva, male privrede i poduzetništva
  • 19. Međunarodni sajam elektronike i energetike
  • 11. Međunarodni sajam ekologije – SEKO
  • 5. Međunarodni sajam kamena
  • 4. Međunarodni sajam bazena i bazenske opreme
  • 4. Međunarodni sajam komunalne opreme

Na sajmu SASO 2019 održava se i bogat program stručnih konferencija i gospodarskih susreta: 16. Dan arhitekata, 14. Energetski summit, 12. Dan građevinara, 11. Dan ekologije, 8. dan kamena, Sajam komunalne opreme, te brojne radionice za obrtnike, gospodarski susreti B2B@SASOfair, savjetovanja, prezentacije, edukacije i predavanja.

Okupljajući vodeće tvrtke u određenim gospodarskim granama, Sajam SASO kao najznačajniji gospodarski skup u regiji kumulira novi poslovni potencijal, a ujedno nudi i mogućnost sudjelovanja brojnih izlagača u profesionalno vođenoj medijskoj kampanji. To je mjesto sklapanja novih poslova, prostor gdje struka susreće gospodarstvo te prilika susreta gospodarstvenika s donositeljima poslovnih odluka koje se odnose na ciljane skupine i prodajne kanale.

SASO 2019 predstavlja mnoštvo prilika za unaprjeđenje poslovnih kontakata s postojećim klijentima i stjecanje novih poslovnih partnera kroz ugovaranje novih i širenje dotadašnjih poslova. Značaj sajma SASO ilustriraju podaci da 75% posjetitelja ima moć odlučivanja te da dosadašnja vrijednost izložbenih eksponata iznosi više od milijarde eura.