SASO savjetuje: Unesite svjetlost, oblake i zvijezde u prostore ispod ravnog krova

Ne morate imati kosi krov da biste u svoj životni ili poslovni prostor doveli prirodnu svjetlost i imali nezamjenjiv pogled na nebo. Bilo ono tmurno i oblačno ili plavo poput morske površine, s oblačićima ili potpuno bez njih ili pak ispunjeno zvijezdama i sjajnim mjesecom u ljetnoj noći, sam pogled kroz krovnu kupolu koja funkcionira kao prozor u nebo, ne može vas ostaviti ravnodušnima. U takvom prostoru nesumnjivo je vrlo ugodno živjeti, spavati i raditi.

Posljednji trendovi u arhitekturi forsiraju ravne krovove nasuprot uobičajenim kosim krovovima od opeke. No, kako bi i taj prostor ispod ravnog krova bio obasjan dovoljnom količinom dnevne svjetlosti, čak i za oblačnih dana, pobrinuli su se Eterlux sistemi raznim modelima svjetlosnih kupola, ravnih krovnih prozora, dizajnerskih prozora, prozora za dnevnu svjetlost i svjetlosnim trakama.

Svjetlosne kupole osiguravaju prirodnu dnevnu svjetlost i optimalno su rješenje za osvjetljenje objekata. Ekološki su prikladne i svojim promjenjivim intenzitetom odgovaraju osjećaju prirodnog svjetla kod čovjeka.

Ravni krovni prozori za ravne krovove, rješenje su za osvjetljenje provorazrednih stambenih i poslovnih objekata. Osvajaju mnogim prednostima i raznolikošću varijanti i praktičnim priborom.

Dizajnerski prozori essertop KARAT tumači temu prozora za ravne krovove na novi način – nagrađivani, reducirani, a istodobno izvanredan dizajn pruža jedinstvene svjetlosno-tehničke prednosti.

Prozori za dnevnu svjetslost – lightube je spot svjetiljka za dnevnu rasvjetu koja se može koristiti u različitim tipovima objekata i koja pomoću rasipnih leća prenosi dnevnu svjetlost u prostorije koje se nalaze u dubini.

Sustav svjetlosnih traka esserlux razvijen je za osvjetljenje, provjetravanje te odimljavanje objekata s ravnim krovom koji se koriste u industrijske ili poslovne svrhe.