TOTALNO DRUKČIJI OD DRUGIH – Otvoren sajam Saso uz jake epidemiološke mjere

‘Potreban je Hrvatskoj, a posebno važno je što je u vrijeme centralizacije ostao u Splitu’

z čestitke na hrabrosti i viziji direktorici Sanji Vuković Vejić otvoren je 24. Međunarodni sajam Saso, najznačajniji gospodarski događaj u regiji koji okuplja više od 500 brendova, izlagača i suizlagača iz Hrvatske i inozemstva. Proglasio ga je otvorenim Paško Burnać, izaslanik predsjednika Zorana Milanovića.

– Predsjedniku je zadovoljstvo biti pokroviteljem nečemu što je počelo kao lokalni događaj, a danas je jedan od najvažnijih sajmova. Potreban je Hrvatskoj, potrebno je u fokus ekonomije staviti upravo subjekte sajma, male i srednje poduzetnike i obrtnike. U vrijeme centralizacije, posebno je važno što se Split pozicionira i kao nezaobilazno mjesto ponude i potražnje – kazao je Burnać.

Župan Blaženko Boban je u svom govoru naglasio kako je održiva gradnja stup budućnosti razvoja uz ‘digitalu’ i širokopojasne mreže. Podsjetio je i da od prvog dana podržavaju Saso i  i redovito su potpora poduzetnicima.Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadahnut je bio splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

– Zadovoljstvo nam je što smo tu, pogotovo što gledamo kako se epidemiološki situacija pogoršava, ali vidimo optimizam. To nam treba, da nas podsjeti da je svijet možda stao na neko vrijeme, ali će nastaviti i biti još bolji – rekao je uvodno.

Dodao je i kako smo od početka pandemije, proteklu godinu i pol dana imali više vremena za razmišljanje i inoviranje. Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Najvažniji trend u svijetu je povezanost, a to će se spustiti na lokalnu razinu – kazao je za mikrofonom i poručio organizatorima da će u Banovini uvijek imati partnera.

Tempo kojega je nametnula direktorica, održivo, digitalno i zeleno posebno je naglasio i pohvalio predsjednik Županijske komore Split Joze Tomaš.

– Sajam je značajan i za produženje sezone. Inače, prošli mjesec za gotovo 119 posto smo imali više fiskaliziranih računa nego u listopadu lani. Približili smo se s tim  2019.godini – iznio je Tomaš.Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Županijska komora nastoji olakšati poslovanje mišljenje je i da će panel rasprave pokazati kako ukomponirati najnovije trendove.

Šime Mršić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede je naglasio važnost prerade drva i proizvodnja namještaja.

– Te dvije industrije zauzimaju važnu ulogu u gospodarstvu. Više od 11 posto zaposlenih je baš u proizvodnji namještaja. 14 milijardi kuna prihoda je bilo u 2020.godini, a milijardu eura završi u izvozu – rekao je Mršić.

Direktorica je navela i kako je glavna ideja vodilja bila epidemiološka sigurnost, ali da su uspjeli organizirati Saso uz veliki broj izlagača i bogat konferencijski program.

Gosti govornici su obišli sajam, a prvog dana je bila hit kućica Muza, inovacija zagrebačkog Fakulteta građevinarstva gdje je i upriličeno svečanost otvaranja.

Dodajmo da se na Saso može ući uz covid potvrdu ili testiranje na ulazu. Cijena ulaznice je 30 kuna, a test stoji 50 kuna.

Izvor: Dalmatinski portal