Svjetska premijera na SASO 2016: S.T.P.-ov samoutovarni abrollpreskontejner

p1110986Iduće godine tvrtka S.T.P. d.o.o. obilježava 25 godina rada i u čast pokojnog osnivača i vlasnika g. ing. Željka Brnčića plasirali su na tržište specijalnu Anniversary ediciju proizvoda kojeg je prije 25 godina osmislio i proizveo sam osnivač. Tim je proizvodom zacrtan pravac tvrtke koji se održao i danas.

Tvrtka je prepoznata po svojim brojnim inovacijama koje su do danas postale sastavnicom održivog razvoja i pametnog waste managementa. Optimizacija troškova, smanjenje broja vozila i istodobno povećanje efikasnosti uz višestruko smanjenje emisija CO2 nešto je što je tvrtku S.T.P. d.o.o. obilježilo kroz sve ove godine.

Proizvodni program koji će biti predstavljen u sklopu 20. međunarodnog sajma SASO 2016, sadržavat će i jednu svjetsku premijeru, a radi se o prvom samoutovarnom abrollpreskontejneru za opsluživanje zelenih otoka. Ovaj je uređaj nastao kao direktan odgovor na česte probleme vezane uz pražnjenje zelenih otoka, kako nadzemnih tako i polupodzemnih.

Kao zastupnici finskog proizvođača MOLOK koji se također prije 25 godina proslavio proizvodnjom prvog polupodzemnog kontejnera, kakvih je danas u svijetu preko 140.000, a samo u Hrvatskoj ih ima preko 400 u više od 40 gradova. Uređaj je kompatibilan s postojećim voznim jedinicama komunalnih poduzeća diljem Hrvatske, a cijena mu je i do 10 puta manja od nabavne cijene specijaliziranog vozila iste namjene.

Posjetitelji će moći u živo  vidjeti i prezentacije pražnjenja Finskih polupodzemnih kontejnera MOLOK u različitim uvjetima, kao i Hibridnu Abroll/Absetz-kipper nadogradnju iz  Anniversary edicije, koja postojeće abrollkipper vozilo pretvara u absetzkipper i time smanjuje troškove pri nabavi novih komunalnih vozila i do 50%.

Na SASO sajmu će biti prikazan i prvi preskontejner koji se pojavio u Dalmaciji i gradu Splitu prije skoro 20 godina. Radi se o preskontejneru tvrtke Avermann koji se i danas u gotovo neizmijenjenoj formi proizvodi i dalje postavlja standarde koji su mnogima nedostižni. Danas ih na području Dalmacije ima nekoliko stotina, a Splićani će ga se sjetiti s tržnice i iz trajektne luke gdje je godinama bio postavljen.

Također će biti prikazan i segment plutajućeg pontona koji je sastavni dio prvog plutajućeg zelenog otoka u RH proizvedenog u Šibeniku 2012. godine. Namjena mu je omogućavanje odvojenog sakupljanja otpada po Dalmatinskim uvalama i otocima. To je do sada jedini proizvod u skladu s postojećim Zakonom o održivom gospodarenju otpadom, primjenjiv i u moru.  Na priloženoj fotografije možete vidjeti i prvu mobilnu pretovarnu stanicu u RH koja je treća od ovogodišnjih predstavljenih proizvoda, no na žalost zbog prostornog ograničenja neće biti fizički prisutna.

Više  na www.stp.hr