sajam SASO 2017, Svijet opeke

Svijet opeke na SASO 2017

Svijet opeke je centralno mjesto u Hrvatskoj za prodaju fasadne opeke i popratnih materijala. Pod brandom Svijet opeke izaberite opeku u izboru od preko 200 različitih nijansi. Naša tvrtka zastupa Belgijsku firmu Vandersanden za “ručno rađenu” ciglu te Feldhaus klinker za klinker ciglu. Cilj nam je pružiti maksimalnu uslugu sve od prodaje materijala pa do sistema “ključ u ruke”.

Opeke su materijal lagan za održavanje, otporne su na visoke temperature, mraz te pružaju mehaničku zaštitu vašoj fasadi. Osim zaštite i dugotrajnosti naše cigle što vam jamči i garancija od čak 30 godina vašem će domu donjeti vizualno atraktivan izgled te samim time i povećanu dodanu vrijednost. Osim fasadne opeke ili cigle nudimo i podnu opeku pod imenom HUWA o kojoj više možete saznati na našem webu. Podna cigla HUWA dolazi u tridesetak raznih nijansi od kojih miješanjem možete dobiti potpuno nove serije.

Nostalgie je serija opeke koja ima izgled stare cigle, a dobija se posebnim postupkom dodavanja kreča i tumbanja u stroju da bi se oštetili uglovi i da bi izgledala što rustikalnija.

Postoji čak 13 vrsta stare cigle u seriji Nostalgie. Od popratnih materijala možda je najbitnije kvalitetno fleksibilno ljepilo i fug masa. Masa za fugiranje dolazi u pakiranju u vrećama od 25 kg i postoji dvadesetak osnovnih prirodnih nijansi. Kod fug mase za opeku postoji jedna bitna razlika u odnosu na fug masu za keramiku a to je da fug masa za opeku ima krupniji agregat i sa njom se fugira na drugačiji način u odnosu na fugiranje keramike.

Za ljepljnje slip cigle u interijerima potrebno je koristiti kvalitetno fleksibilno ljepilo, a za ljepljenje na fasadu odnosno na stiropor preporučujemo posebno fleksibilno vodoodbojno ljepilo Strasser KM 80 koje se inače koristi i za bazene. E board je panel stiropora sa vodilicama koje pomažu kod ljepljenja slip opeke odnosno to je cijeli sistem najviše pojednostavljen i prilagođen za uradi sam entuzijaste. Signa paneli su najnoviji proizvod iz Vandersandena i dobili su puno nagrada za svoju inovativnost, a radi se o panelu prešane kamene vune na koji je ljepljena cigla u raznim bojama i formatima. Arhitekti sami dizajniraju svoje Signa panele koji se zatim izrađuju u Vandersandenu te se kao gotov proizvod dostavljaju na gradilište na ugradnju.

http://svijetopeke.com/