Sutra svečano otvorenje 24. međunarodnog sajma SASO 2021

24. međunarodni sajam SASO 2021, najznačajniji gospodarski događaj u regiji koji okuplja više od 500 brendova, izlagača i suizlagača iz Hrvatske i inozemstva, svečano će otvoriti vrata izlagačima, posjetiteljima i gostima u srijedu, 10. studenoga u 10.00 sati. Pod okriljem sajma SASO, održava se i šest stručnih konferencija iz područja projektiranja, održivog građenja i turizma,  tržišta nekretninama, te zelene gradnje i zdrave arhitekture. Ulaz na sajam moguć je uz COVID 19 digitalne potvrde, a za sve posjetitelje koji još nemaju digitalne COVID 19 potvrde, na ulazu u sajam osigurano je testiranje u radnom vremenu sajma.

Sajam će službeno otvoriti doc. dr. sc. Paško Burnać, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića. Tijekom prigodnog programa, pozdravnim govorima, prisutnima će se obratiti direktorica Sajma Split, (organizatora sajma) Sanja Vuković Veić, predsjednik HGK Županijske komore Split Joze Tomaš (suorganizatora stručnih događanja na sajmu), te gradonačelnik Splita Ivica Puljak, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Šime Mršić u ime pokrovitelja sajma.

Svečanost otvorenja vodit će Mariola Milardović Perić, a uveličat će je prigodni glazbeni program kojega će izvesti klapa Friži. Nakon svečanog programa i otvorenja, planiran je obilazak sajma SASO 2021.

SASO 2021 je prvi graditeljski sajam na području Dalmacije od početka COVID 19 krize. U posljednjih godinu dana dok je sajamska industrija prisilno mirovala zbog COVID-19 epidemioloških mjera, naši vrijedni partneri pripremali su se i stvarali nove i inovativne proizvode.

24. međunarodni sajam SASO okuplja 8 specijaliziranih sajmova: 24. međunarodni Sajam graditeljstva, 24. međunarodni Sajam drvne industrije, 24. međunarodni Sajam metalne industrije, 24. međunarodni Sajam alata, strojeva i opreme, 20. SEET – međunarodni Sajam elektrotehnike i energetike, 5. Sajam komunalne opreme i 5. sajam bazena.

U izložbenom segmentu izdvajamo bogatu ponudu novih građevinskih materijala, alata i strojeva te proizvoda i rješenja za podne i zidne obloge koje prate najnovije trendove uređenja interijera, suvremenu bazensku i opremu za kuhinje te sanitarije, namještaj i luksuzne dodatke poslovnim prostorima. SASO 2021 kao najznačajniji sajam u ovim djelatnostima, donosi i niz drugih pratećih proizvoda iz područja graditeljstva, drvne i metalne industrije, alata i opreme, elektrotehnike i energetike, kao i obrtništva i male privrede. Važan segment ovoga sajma je i zelena energija i gradnja, pa će se posjetitelji sajma SASO moći upoznati sa novim zahtjevima kod gradnje objekata, ušteda ali i hrvatske premijere „zelenih“, električnih vozila.

Na sajmu SASO 2021 održava se i bogat program stručnih konferencija i gospodarskih susreta: 17. Dan arhitekata, 13. Dan građevinara, Konferencija „Obalni pojas i održivo upravljanje pomorskim dobrom za budućnost hrvatskog turizma“, MUZA – svakodnevna predavanja iz područja mobilne učinkovite  zdrave arhitekture – za građane i posebno za projektante, Panel rasprava: Tržište nekretninama (HGK ŽK Split) te savjetovanja, prezentacije i edukacije.

Partner sajma SASO 2021 je splitska tvrtka Max &Moris, suorganizatori Građevinski fakultet u Zagrebu, ThenZEBRoadshow, BIMZED (Education for Near Zero Energy BuildingsUsing Building InformationModelling) i MUZA izložbeno-edukativni prostor nZEB-a, dok su generalni sponzori Oplate Šitum, Aco, Roca, Laufen i Prima. Suorganizatori stručnih događanja su Splitsko-dalmatinska županija i Hrvatska gospodarska komora.