SASO 2017, Predrag Štromar

SLUŽBENO OTVOREN 21. SASO 2017: “Sve ovo radimo da spriječimo raseljavanje, a to moramo zajedno”

Danas je u Spaladium Areni u Splitu službeno otvoren 21. Međunarodni sajam SASO 2017,. Ovogodišnji sajam SASO obuhvaća niz međunarodnih specijaliziranih sajmova, a trajat će do 28. listopada.

sajam SASO 2017Otvorenju su nazočili potpredsjednik Vade RH Predrag Štromar, zamjenik župana splitsko-dalmatinskog, Luka Brčić, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara i druge važne osobe iz političkog i poslovnog svijeta.

– Drago mi je da sajam raste, a i da raste broj izlagača iz Splitsko – dalmatinske županije. Rast, red i zakonitost su naši principi. Inzistiranje na zakonitosti je temelj pravilnog razvoja. Moja administracije će svima vama biti na raspolaganju za sve sugestije oko izmjena GUPa, ali o oko EU fondova. Svima vama ovdje želim čestitati na ovom uspjehu, želim vam sklapanje uspješnih poslova. Veselim se ovoj pozitivnoj vijesti i rastu, a tu pozitivnu vijest nastavit ćemo širiti sljedećih godina. –  rekao je gradonačelnik Splita.

Zamjenik župana splitsko-dalmatinskog, Luka Brčić, rekao je da je ovo najvažniji događaj ovakvog karaktera u Splitsko – dalmatinskoj županiji i šire.

– Prava ideja pokreće svijet, a županija je od početka prepoznala ovaj sajam. Ulažemo kroz različite segmente, a zajednički cilj nam je da što više ljudi ostane na ovim područjima. Županija je naglašavala da upisne kvote trebaju pratiti znakove vremena i trebamo više posvećivali pažnju strukovnim školama. To ne znači da gimnazije nisu vrlo važne, nego nam je potrebno planiranje. Čestitam na dobroj organizaciji, a nadam se da će i strani partneri pronaći poslove na ovom sajmu. Upravo je ovaj događaj i svojevrstan produžetak turističke sezone – kazao je dožupan.

Izvor: Dalmacija danas – https://www.dalmacijadanas.hr/sluzbeno-otvoren-21-saso-2017-sve-ovo-radimo-da-sprijecio-raseljavanje-a-to-moramo-zajedno