Saso 2021- Tea Pharia d.o.o. se preko 20 godina bavi prodajom strojarske instalacijske opreme uključujući i opreme i materijale za grijanje, ventilaciju, vodu, solar, klimatizaciju

Tvrtka Tea Pharia d.o.o. iz Splita se preko 20 godina bavi prodajom strojarske instalacijske opreme uključujući i opreme i materijale za grijanje, ventilaciju, vodu, solar, klimatizaciju i sl. Zastupnici smo, za područje Dalmacije, renomiranog svjetskog proizvođača kotlova, peći i kamina na drva i pelete „Gruppo Piazzetta“ iz Italije. Piazzetta je tvornica sa sjevera Italije koja proizvodi peći i kaminska ložišta već dugi niz godina te izvozi po cijelom svijetu.

Cilj nam je približiti ljudima neke stare, ali i novije vrste grijanja koja su ekološki prihvatljiva i kvalitetnija od alternative. Naime, grijanje na drva je poznato svima dok je grijanje preko peći i kaminskih ložišta na pelete nešto što se kod nas tek razvija, ali Piazzetta radi na tome može se reći već desetljećima.

Peleti su ekološko gorivo koje se dobije mljevenjem, sušenjem i prešanjem raznih biomaterijala (najčešće drveta). Koristi se za grijanje te ima visoku energetsku učinkovitost. Velika prednost u odnosu na grijanje drvima je u tome što su peći, kamini ili kotlovi potpuno automatizirani pa je korištenje jednostavnije kao i sama priprema goriva koje je u konačnici i kvalitetnije proizvedeno jer su vlaga, vrsta drva te skladištenje strogo kontrolirani.

Novitet koji predstavljamo je izvrsni novi sustav „hibridnih“ peći koje mogu kombinirati grijanje preko peleta i drva bez da se gubi na kvaliteti i iskoristivosti.

Na sajmu SASO 2021. predstavljamo paletu proizvoda „Gruppo Piazetta“ koje je moguće dobaviti u tvrtci „Tea Pharia d.o.o.“ iz Splita. Pružamo sve usluge vezane za ugradnju i isporuku sve opreme Piazzette te servisne usluge istih. Temeljem dugogodišnjeg iskustva u instalacijama grijanja smo spremni dati kvalitetne savjete kod kupovine peći, kamina ili kotlova.