SASO 2021: Predsjednik HGK, Županijske komore Split Joze Tomaš – Uvodnik

Poštovani izlagači i posjetitelji,

s osobitim vas zadovoljstvom pozdravljam u ime Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Split na 24. međunarodnom specijaliziranom sajmu SASO. U svojih gotovo četvrt stojeća SASO je postao brend i jedan od najznačajnijih gospodarskih događaja za Split i širu regiju, a njegovo ponovno održavanje u ovim zahtjevnim i izazovnim vremenima pandemije posebno veseli i daje mu dodatnu vrijednost.

Kao mjesto okupljanja dionika iz sektora graditeljstva, drvne i metalne industrije, alata, strojeva i opreme, obrtništva, male privrede i poduzetništva te elektrotehnike, energetike, bazena i komunalne opreme, SASO je iznimno značajan ne samo za razvoj navedenih djelatnosti već i cijelog gospodarstva te poticanje ulaganja.

Vrijeme pred nama nudi iznimne mogućnosti jer će kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti Hrvatskoj biti na raspolaganju izdašna sredstva od 6,3 milijarde eura za cijeli niz projekata i potreba. Gradnja i obnova objekata posebno su u fokusu nakon potresa u Zagrebu i Banovini, ali također i s ovoljetnim vraćanjem turizma te vjerujem da će sajam rezultirati uspješnim  poslovnim suradnjama. Ovom prilikom podsjećam i na Katalog hrvatskih proizvoda izrađen od strane HGK koji nudi cijeli asortiman potrebne opreme od provjereno kvalitetnih domaćih proizvođača.

Hrvatska gospodarska komora, svjesna važnosti i nezamjenjivosti sajmova, pridaje velik značaj sajamskoj industriji, a podržavanje i organiziranje nastupa članica na domaćim i inozemnim sajmovima jedna je od bitnih komorskih aktivnosti.

Kao i dosadašnjih godina, HGK i ove godine podržava SASO te sudjeluje u njegovom stručnom programu kao organizator panel-diskusije ”Tržište nekretnina”, na kojoj će se raspravljati o aktualnostima i stanju na tržištu nekretnina, cijenama, trendovima u vanjskom i unutarnjem uređenju, kao i mogućnostima stambenog kreditiranja i poticajne izgradnje. Pozivam sve zainteresirana za temu da nam se pridružite na panelu. Pandemija koronavirusa, koja gotovo dvije godine bitno utječe na naš život i poslovanje, pokazala je sve prednosti digitalizacije, ali jednako tako, ako ne i više, osvijestila nas koliko su kontakti uživo nezamjenjivi i važni. Stoga se iznimno veselim sajamskim danima pred nama, te vam, uz poziv na pridržavanje epidemioloških mjera, kako bi se praksa održavanja događanja uživo nastavila i dalje, želim uspješan sajam i poslovanje.