SASO 2021: Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore – Uvodnik

Postovani posjetitelji sajma SASO 2021.

lza nas je period smanjenih aktivnosti i suocavanja s velikim izazovima. Tisuce izlagaca, obrtnika i poduzetnika koji zive od prodaje svojih proizvoda na sajmovima pretrpjeli su ogromne gubitke. Upravo stoga Hrvatska obrtnicka komora pozdravlja napore organizatora jer dogadaji poput ovoga osiguravaju kontinuitet i napredak obrtnistva.

Vaznost sajamskih izlozbi ocituje se u prilikama izlagacima da pokazu sto nude,za unapredenje poslovanja i razmjene znanja i misljenja te za kvalitetno predstavljanje svojih proizvoda.

Podrska u organizaciji sajamskih nastupa vazan je oblik poticanja obrtnika i poduzetnika da se predstave i pokazu sto vrijedno stvaraju, upoznaju konkurenciju s kojom se bore na trzistu te da razmijene iskustva i poslovne kontakte. Ovo je prilika svima nama da se upoznamo sa suvremenim kretanjima u trendovima i tehnologiji gradenja i obnavljanja.

Ova desetljeca tradicije odrzavanja SASO sajma te ovogodisnja ponuda preko 800 brandova, izlagaca iz Hrvatske i inozemstva pokazuje da postoji velika potreba za izravnim susretom obrtnika, poduzetnika i kupaca.

Protekle dvije godine pokazale su nam da zivimo u neizvjesnim vremenima. Stoga ovakvi sajmovi, koji su prigoda direktne komunikacije na trzistu, trebaju biti jos veci poticaj i izazov, jer unatoc digitalizaciji drustva, izravna komunikacija i dalje je nezamjenjiv trzisni alat, a sajam iznimno vrijedan poslovni dogadaj.

Za sve informacije o hrvatskom obrtnistvu, mogucnostima poslovnog povezivanja, nastupu na sajmovima i o ponudi nasih clanova kontaktirajte nas: Hrvatska obrtnicka komora, llica 49111, Zagreb, tel: 01 4806 666, hok@hok .hr, www.hok.hr.