SASO 2021-BX-kamen- kamenom iz naše stijene gradite za vječnost

Kamenom iz naše stijene gradite za vječnost! Kroz svega nekoliko godina iskustva u eksploataciji i obradi prirodnog kamena, trudimo se da svakim proizvodom opravdamo naš slogan. Priču smo započeli 2014. godine sa prvim izvađenim blokovima, sa kojima smo već 3 godine prisutni na tržištima Kine i Italije. Danas možemo da predstavimo čitav niz različitih proizvoda, dobijenih najsavremenijim metodama obrade kamena. Eksploatacija našeg vapnenca i breče se odvija na 2 eksploatacijska polja, u blizini Jajca. Dalja prerada se odvija u našem proizvodnom pogonu, pa tako možemo da se pohvalimo proizvodima nastalim poliranjem, štokovanjem, četkanjem, paljenjem, pjeskarenjem, tumbanjem kao i dekorativnim i mozaik kamenom. Pored standardnih dimenzija, radimo i po željama i potrebama kupaca.

Zahvaljujući svojim karakteristikama naš kamen je idealno rješenje za vanjska i unutrašnja oblaganja, podne i zidne obloge, kuhinje, stolove, klupice, kamine, šankove, bazene, Itd. Boje kamena se kreću u različitim nijansama sive i bež, stoga se lako uklapaju u najrazličitije prostore i stilove gradnje.

Otpornost na habanje, niske temperature, mehanička i druga oštećenja i mali postotak upijanja vode (0,08%) najvažnije su osobine našeg kamena.

Posebno smo ponosni na breču u najrazličitijim nijansama crvene boje. Tumbani kamen, koji će svakom prostoru dati jedinstven izgled i trajanje decenijama, je svakako nešto po čemu smo već prepoznatljivi na tržištu. Izrađujemo ga u različitm dimenzijama.

Tendencija rasta i širenja proizvodnje i tržišta idu uzlaznom putanjom, bez obzira na tešku situaciju izazvanu pandemijom i svim izazovima sa kojima se susreo svijet graditeljstva. Prošla i ova godina su bile značajne za nas i zbog izlaska na tržište Hrvatske, gdje naše proizvode možete naći u TNR trgovini u Zagrebu, kao i na tržište EU, sto nam je samo podstrek za dalji napredak i rast.