SASO 2019: Visokoučinkovito i ekološki prihvatljivo grijanje – dizalice topline LG Therma V R32

Ususret sezoni grijanja LG Electronics (LG) je predstavio novost u svojoj liniji sustava za grijanje Therma V – LG Therma V R32 Split. Novu dizalicu topline odlikuje iznimna energetska učinkovitost te predstavlja povoljno i učinkovito rješenje za grijanje i hlađenje prostora te opskrbu potrošnom toplom vodom. Za razliku od lanjskog modela Therma V R32 Monobloc, ovo Split rješenje sastoji se od vanjske, ali i unutarnje jedinice. Obje varijante su obazrive prema okolišu jer koriste ekološki prihvatljivu radnu tvar R32.

Pouzdano grijanje uz uštede

Therma V R32 Split nudi pouzdano i snažno grijanje prostora i kod izuzetno hladnog vremena do -25 °C, a donosi i brojne mogućnosti uštede energije nakon što se njima nadogradi toplovodni sustav u domovima. Zamjenom ili nadopunom tradicionalnog sustava grijanja na plin ili lož ulje, dizalica topline zrak-voda značajno smanjuje emisiju CO2 i potrošnju energije jer koristi obnovljivi izvor – prirodnu toplinsku energiju iz vanjskog zraka za zagrijavanje vode.

Visokoučinkovita i ekološki održiva radna tvar

LG-eva briga o okolišu ogleda se i u korištenju plina R32 kao radne tvari koja je ekološki održiva i ima potencijal globalnog zagrijavanja koji je 70 posto niži od plina R410A. Osim što je „zelenija“, nova Therma V R32 Split je i energetski visokoučinkovito rješenje za grijanje i hlađenje. Tako joj je koeficijent sezonske energetske učinkovitost (SCOP) 4.65, a oznaka energetskog razreda A+++.

Kompresor R1 omogućava nenadmašnu pouzdanost

Kompresor je iznimno važan za učinkovitost i pouzdanost dizalice topline. LG je razvio R1 pužni (scroll) kompresor koji je napredniji od dosadašnjih te pomaže postići najsnažnije performanse grijanja i pouzdanost u usporedbi s ostalim proizvodima iz serije Therma V.

Jednostavno i lako upravljanje sustavom

Osim praktičnosti, LG Therma V R32 Split donosi i brojna poboljšanja za lakše upravljanje sustavom. Uz aplikaciju za pametne telefone SmartThinQ korisnici mogu jednostavno upravljati sustavom grijanja i hlađenja u bilo kojem trenutku s bilo kojeg mjesta. Tako je je preko aplikacije moguće odabirati ili promijeniti način rada, postaviti temperaturu ili pratiti potrošnju energije.

Therma V R32 Split dostupna je u Hrvatskoj od rujna po cijeni od 30.000 kuna, dok je lani lansirana Therma V R32 Monobloc dostupna već od 15.000 kuna.

https://www.lg.com/hr