SASO 2019: Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec

Poštovani posjetitelji sajma SASO 2019

Sajmovi kao poslovni susreti još uvijek imaju veliku važnost za obrtnike. Sajmovi nisu tek  mjesta na kojem gospodarstvenici imaju priliku predstaviti svoje proizvode i usluge te privući potencijalne partnere i kupce, već je njihov značaj višestruk. Oni su prvi korak ka poslovnoj suradnji, ali i zrcalo tržišta, na kojem se dobiva uvid u ponudu i potražnju. Također, sajam je snažan medij kad su u pitanju inovacije i novi trendovi, a sa širokim forumom poslovnih subjekata, sajam je najbolje mjesto za poslovno umrežavanje.

21. stoljeće u kojem je digitalizacija postala imperativ ipak nije uspjelo zamijeniti izravni kontakt kao najproduktivniji oblik komunikacije – upravo onaj kakav izlagač postiže predstavljajući se na sajmovima.

Glavne zadaće Hrvatske obrtničke komore su zastupanje i promocija obrtništva, a podrška u organizaciji sajamskih nastupa u zemlji i inozemstvu važan oblik poticanja obrtnika da se predstave na različitim tržištima.

Prepoznajući značaj sajma SASO za svoje članove te ga smatrajući nezaobilaznim mjestom predstavljanja obrtnika, Hrvatska obrtnička komora uvrstila ga je u svoj plan Regionalnih sajmova za 2019. godinu.

Naročito nas veseli da jubilarnu dvadesetu obljetnicu unutar sajma SASO bilježi i Međunarodni sajam obrtništva, male privrede i poduzetništva.

Za sve informacije o hrvatskom obrtništvu, mogućnostima poslovnog povezivanja, nastupu na sajmovima i o ponudi naših članova kontaktirajte nas: Hrvatska obrtnička komora, Ilica 49/II, Zagreb, tel: 01 4806 666, hok@hok.hr i

https://www.hok.hr/