SASO 2019: Ministar gospodarstva, poduzetništa i obrta Darko Horvat

Poštovani izlagači, organizatori i posjetitelji 23. Međunarodnog sajma SASO 2019

Dugogodišnja tradicija Međunarodnog sajma SASO koji svake godine bilježi sve veći broj izlagača i posjetitelja pokazuje da su izlagači prepoznali ovaj sajam kao dodatan vjetar u leđa na putu do tržišnog uspjeha. Takav višegodišnji kontinuitet  rezultat je sustavnog i predanog rada i razvoja s ciljem povećanja prepoznatljivosti i konkurentnosti Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, ali i cijele regije.

Manifestacije koje poduzetnicima omogućavaju izravne kontakte s kupcima, investitorima i potencijalnim poslovnim partnerima i nadalje su nezamjenjiv komunikacijski i marketinški instrument. Kako se svijet sve više digitalizira, neposredan fizički kontakt postaje još značajniji te će i nadalje biti važan kanal komunikacije, promidžbe i ugovaranja poslova.

Upravo stoga, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta prepoznaje važnost sajmova kao izuzetno korisnog alata za promociju gospodarstva te rado prihvaća pokroviteljstvo nad ovakvim manifestacijama.

Malo i srednje poduzetništvo, s obzirom na njegov udio u ukupnom gospodarstvu, pokretač je razvoja gospodarstva Hrvatske. Zbog toga će Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta nastaviti raditi na kreiranju i implementiranju programa poticaja i mjera, olakšavanju uvjeta za poslovanjem uklanjanjem administrativnih prepreka, a sve s ciljem bržeg, efikasnijeg i dostupnijeg financiranja poduzetničkih projekata.

Uvjeren sam kako će i ovogodišnji sajam SASO, kao i tijekom svih proteklih godina, biti mjesto nastanka novih poslovnih ideja, razmjene iskustava i zajedničkog rada usmjerenog na još snažnije i uspješnije poslovanje svih poduzetnika, a i u svrhu jačanja gospodarskog rasta Hrvatske.

https://www.mingo.hr/