SASO 2019: Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara

Poštovani organizatori i izlagači,

cijenjeni posjetitelji,

zadovoljstvo je pozdraviti Vas na 23. međunarodnom sajmu SASO 2019. u Splitu

Svojim kvalitetom, raznolikošću i tradicijom Sajam SASO spada u događanja koja Split pozicioniraju na mapu sajamskih i poslovnih središta, nezaobilaznog mjesta susreta proizvođača, malih i srednjih tvrtki, arhitekata, inženjera i investitora. Uspjeh i  rast koji bilježi SASO jasno je i važno mjerilo upornosti , snage i vizije organizatora, a interes izlagača  i posjetitelja jasan signal da je poslovna aktivnost na našem području živa i aktivna. Rezultat suradnje i sinergije administracije i posla vidi se upravo na ovakvim mjestima, a poruka je da se ovdje isplati raditi i ulagati.  

SASO je svake godine jedinstvena prilika da obrtništvo, srednje i malo poduzetništvo, građevina, metalna i drvna industrija, te nove tehnologije ostvare novi sinergijski učinak, a upravo je to ključ ukupnog gospodarskog rasta i razvoja.  Koliko god nam je turizam glavna gospodarska djelatnost, Split svoju budućnost ne može graditi ‘igrajući samo na jednu kartu’. Veseli me stoga buđenje aktivnosti naših proizvođača i poduzetnika koje Grad Split potiče i podupre nizom inicijativa i projekata, među kojima i poticajima za zapošljavanje koji su do kraja godine na raspolaganju malim i srednji poduzetnicima.

Uz evidentan poslovni potencijal i gospodarski impuls, međunarodni karakter sajma znači i dolazak brojnih izlagača i gostiju u naš grad, te je u tom smislu događaj značajan i za produljenje sezone i predstavlja dodatan motiv dolaska u Split. Ulaganje u podizanje kvalitete smještajne i sajamsku infrastrukture, uvođenje prometnih linija i veza tijekom cijele godine, nužni su iskoraci u tom smjeru.  

Čestitam organizatoru, svim izlagačima i posjetiteljima želim uspješne i ugodne sajamske dane, a gostima dobrodošlicu i ugodan boravak u Splitu.  

GRADONAČELNIK

Andro Krstulović Opara

Grad Split