SASO 2018, Mirjana Čagalj

SASO 2018: Predsjednica Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Split Mirjana Čagalj

Poštovani izlagači i posjetitelji 22. međunarodnog sajma SASO,

osobito mi je zadovoljstvom pozdraviti vas u ime Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Split na 22. međunarodnom specijaliziranom sajmu SASO, značajnom gospodarskom događaju za Split i širu regiju.

Poticanje sajamskih aktivnosti te sudjelovanja hrvatskih tvrtki na domaćim i inozemnim sajmovima, kroz organizaciju i sufinanciranje njihovih nastupa, jedna je od prepoznatljivijih aktivnosti Hrvatske gospodarske komore.

Sajam SASO, koji okuplja dionike iz sektora graditeljstva, drvne i metalne industrije, alata i opreme, elektronike, energetike, ekologije, komunalne opreme i kamena, iznimno je važna i potrebna manifestacija za sve iz navedenih djelatnosti, o čemu najbolje svjedoči njegova više od 20 godina duga tradicija.

Županijska komora Split i ove godine aktivno sudjeluje u pripremi stručnog programa sajma te je suorganizator okruglog stola ”Investicije u graditeljstvu – energetska obnova zgrada” u okviru 11. Dana građevinara, okruglog stola „Poticanje investicija kroz urbanizam“ u okviru 15. Dana arhitekata te radionice o provođenju Zakona o komunalnom gospodarstvu s naglaskom na koncesije kroz komunalne tvrtke po JLS-ima za područje Dalmacije. Intencija nam je na ovim skupovima okupiti struku, otvoriti raspravu i ponuditi odgovore na važna, aktualnih pitanja graditeljstva, arhitekture i komunalnog gospodarstva.

Među brojnim kvalitetnim izlagačima na sajmu mnogi su i nosioci znakova hrvatske kvalitete, ”Izvorno hrvatsko” i ”Hrvatska kvaliteta”, koje već dvadesetak godina dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora. Nadamo se da će u budućnosti što više hrvatskih proizvoda i usluga  nositi oznake kvalitete, temeljene na dugogodišnjem iskustvu i znanjima te razvojno-istraživačkom radu, invenciji, kreaciji i tradiciji.

Organizatoru želim uspješnu manifestaciju, a svim izlagačima i njihovim poslovnim partnerima da sajam iskoriste na najbolji mogući način za ostvarenje svojih poslovnih planova!

Mirjana Čagalj, predsjednica Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Split