SASO 2018, Darko Horvat

SASO 2018: Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat

Poštovani izlagači, organizatori i posjetitelji 22. Međunarodnog sajma SASO 2018,

tradicionalni Međunarodni specijalizirani sajam SASO uspješan je primjer organizacije gospodarske manifestacije što potvrđuje činjenica da svake godine okuplja sve veći broj domaćih i inozemnih izlagača i sudionika. Komparativnu prednost ovom sajmu daje izvrsna prezentacijska povezanost međuovisnih i srodnih gospodarskih grana te popratne stručne manifestacije. Unatoč vremenu globalne digitalizacije, ovakve manifestacije koje poduzetnicima  omogućavaju izravne kontakte s investitorima i potencijalnim poslovnim partnerima, dokazuju svoju vrijednost kao dostupan i prijeko potreban komunikacijski i marketinški instrument.

Unaprjeđenje razvoja malog i srednjeg poduzetništva u fokusu je aktivnosti Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a temeljem mjera i aktivnosti koje kontinuirano poduzimamo, nastojimo stvoriti povoljan zakonodavni okvir za jačanje konkurentnosti poduzetništva i obrtništva, olakšati uvjete za njihovo poslovanje uklanjanjem administrativnih barijera te osigurati dostupnost financijskih sredstava nužnih za pokretanje i realizaciju projekata prvenstveno kroz sustav povoljnih financijskih instrumenata.

Malo i srednje poduzetništvo u Hrvatskoj, obzirom na njegov udio u ukupnom gospodarstvu, pokretač je razvoja našeg gospodarstva stoga je zadaća svih dionika kako na lokanoj regionalnoj i razini tako i tijela javne vlasti učiniti sve da perspektivni poduzetnici i obrtnici koji su spremni na  pokretanje novih projekta i investicija imaju što povoljnije poslovno okruženje za ostvarivanje svojih poduzetničkih pothvata.

Uvjeren sam kako će i ovogodišnji sajam SASO polučiti izvrsne rezultate te koristim ovu priliku da svim izlagačima, sudionicima i organizatorima poželim puno uspjeha. Ujedno, nadam se da će poduzetnici ovu manifestaciju iskoristiti za razmjenu ideja i iskustava, sklapanje novih partnerstava i poslova, kao i otvaranja novih tržišta na korist njima samima, ali i u svrhu gospodarskog razvoja ovog kraja.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat