Bazeni, sajam SASO 2017

SASO 2017: Sajam bazena i bazenske opreme novost je ovogodišnjeg sajma

Sajam bazena i bazenske opreme, koji uključuje i uređenje okoliša, ekskluzivna je novost ovogodišnjeg 21. Međunarodnog sajma SASO 2017. Podizanje konkurentnosti i širenje ponude turističkih proizvoda, postala je nužnost kako bi se mali iznajmljivači i hoteli izdignuli iznad najbrojnijeg prosjeka apartmana, hotela i kuća za odmor srednje kategorije te privukli goste kakve bi svaki turistički djelatnik poželio – one dobre platežne moći. Naime, poznat je podatak da su kuće s bazenom udvostručile broj gostiju u odnosu na period prije njegove gradnje, a i državne institucije potiču i sufinanciraju gradnju bazena uvidjevši njihovu važnost i višestruku korist.

S porastom ulaganja u turizam, svakom investitoru je u interesu osigurati što bolju ponudu za svoje goste te (po)ostati konkurentna i poželjna turistička destinacija. Stoga je nastala potreba za posebnom tematskom cjelinom – Sajam bazena i bazenske opreme te uređenje okoliša. Na ovom sajmu ponudit ćemo sve informacije o tome kako se grade, pravilno održavaju i koji je optimalan bazen za pojedini objekt.

Na sajmu se predstavljaju vrhunski proizvođači i distributeri opreme iz cijele Hrvatske, koji će na jednom mjestu prikazati najnovije trendove i inovativne proizvode te prezentirati širok raspon usluga od početne faze do održavanja. Izlagački program, uz bazene i bazensku opremu, obuhvaća prezentaciju raznih modela bazena (hidromasažni bazeni i kade, saune i wellness oprema), informacije o njihovoj gradnji i održavanju, o pumpama i elektroinstalacijama, održavanju i čišćenju bazena, o hidroizolaciji i ljepilima, pločicama, rasvjeti i sustavima odvodnje.

Ništa manje važno nije ni uređenje okoliša turističkih objekata, pa će tako na ovom sajmu biti predstavljena paleta opločnika za terase i podnih obloga, sustava za održavanje kamenih i ostalih površina, sustava odvodnje i navodnjavanja, alata za održavanja vrtova i okoliša, arhitekture krajobraza i vanjskih prostora, te rampi, stupića, ograda, rasvjete i hortikulture.

Jedan od glavnih ciljeva sajma SASO je i podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma, produljenje turističke sezone, očuvanje radnih mjesta i novo zapošljavanje u turizmu te rast i razvoj turističkog gospodarstva i to kroz poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva, unapređenje ponude malih obiteljskih hotela, vila i apartmana, kao i održivi razvoj posebnih oblika turizma. Da bi se to postiglo, neophodna su ulaganja u povećanje kvalitete i dodatne ponude turističkih objekata, razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda u destinaciji, internacionalizacija poslovanja,  korištenje novih tehnologija i druge aktivnosti.