SASO 2017, Dragutin Ranogajec

SASO 2017: Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore

Poštovani izlagači i posjetitelji sajma SASO 2017!

Hrvatski obrtnici prihvatili su sajam SASO kao nezaobilazno mjesto izlaganja, poslovnih susreta, razmjene informacija i upoznavanja s trendovima, mjesto unaprjeđivanja kontakata s postojećim klijentima, osiguranja novih prodajnih kanala, predstavljanja mnogobrojnih proizvoda i usluga i sklapanja novih poslova.

Na SASO-u izlažu obrtnici u sklopu svih tematskih cjelina Sajma i sudjeluju u brojnim pratećim stručnim programima, koristeći mogućnost da izlože svoje raznolike proizvode i usluge, da osjete bilo tržišta te da ugovore nove isporuke roba ili radova.

Kako bi obrtnicima olakšala nastup na ovom, kao i na drugim regionalnim i međunarodnim sajmovima, Hrvatska obrtnička komora sufinancira troškove organizacije.

Od 1995. godine do danas, u organizaciji i uz sufinanciranje Hrvatske obrtničke komore, održano je 278 sajamskih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Na njima su nastupila 13.832 izlagača, na ukupno 102.441 četvornih metara izložbenog prostora.

U ove brojke uključeni su međunarodni sajmovi u inozemstvu i veći regionalni sajmovi u Hrvatskoj, dok je na razini županija, gradova i općina organizirano još 260 lokalnih sajamskih izložbi s preko 4.700 izlagača.

Prepoznajući i priznajući značaj SASO sajma, Hrvatska obrtnička komora uvrstila ga je u svoj plan regionalnih sajmova za 2017. godinu.

I ove godine Sajam SASO, sa svojim već dokazanim poslovnim, marketinškim i medijskim potencijalom, pomoći će hrvatskim obrtnicima da unaprijede kontakte s postojećim klijentima, predstave svoje proizvode i usluge te osiguraju nove prodajne kanale.

Promocijom obrtništva, zastupanjem interesa obrtnika pred državnim tijelima, provedbom javnih ovlasti u području strukovnog obrazovanja, pružanjem savjetodavnih usluga postojećim i budućim obrtnicima o poslovanju u obrtu, poslovnim povezivanjem obrtnika, provedbom EU projekata, edukacijom, organizacijom stručnih konferencija i pravovremenim informiranjem, Hrvatska obrtnička komora kontinuirano ispunjava i unaprjeđuje svoje zadaće, kao predstavnica svih hrvatskih obrtnika.

Za sve potrebne informacije o hrvatskom obrtništvu, mogućnostima poslovnog povezivanja, nastupu na sajmovima i o ponudi naših članova kontaktirajte nas: Hrvatska obrtnička komora, Ilica 49/II, Zagreb, tel: 01 4806 666, hok@hok.hr,  www.hok.hr