sajam SASO 2017, Andro Krstulović Opara

O sajmu SASO 2017: Andro Krstulović Opara, gradonačenik Splita

Poštovani organizatori i izlagači,

cijenjeni posjetitelji,

zadovoljstvo je pozdraviti vas prilikom održavanja 21. Sajma SASO u Splitu.

Osim činjenice da se sajam uspješno organizira više od dva desetljeća, što nedvojbeno ukazuje na poslovnost organizatora te isplativost sudjelovanja na upravo ovoj manifestaciji, posebno me raduju dvije stvari: da je riječ o sajmu na kojoj se predstavlja proizvodno prerađivačka industrija te što se  zahvaljujući ovom događaju produžuje turistička sezona.

Godinama ponavljamo da se ovim sajmom trasira put Splita u sajamski grad, međutim svjesni smo da sajamska infrastruktura nije zadovoljavajuća da bi mogli povećati broj događanja ovakve vrste i to naročito u vrijeme od listopada do travnja kada bi se zahvaljujući njima punili turistički kapaciteti i jačala potrošnja, a istovremeno izbjegao udar na gradsku infrastrukturu koju doživljavamo tijekom špice sezone ljeti. To je jedna od zadaća kojom se ozbiljno moramo pozabaviti u promišljanju budućnosti našega grada.

Koliko god nam je turizam glavna gospodarska djelatnost, monokultura u gospodarstvu nikako nije ni dobra ni poželjna i zato svima vama koji se bavite proizvodnom i prerađivačkom djelatnošću pružam punu potporu. Volio bih da je izlagača iz Splita u što većem broju, želio bih razvoj ovog sektora potaknuti u našem gradu i njegovoj okolici i otvoren sam za sve prijedloge i sugestije koje mogu tome doprinijeti.

Ozbiljan pristup organizaciji sajma SASO evidentno je razlog da je sajam preživio sve turbulencije koje su zahvatile svjetsko, a  posljedično i naše gospodarstvo.  Kvaliteta, ipak,  dođe do izražaja i veseli me što izlagači i posjetitelji imaju razloga prezentirati se, odnosno pronaći ono što traže.

Svima vama, organizatorima, izlagačima, posjetiteljima želim uspješno poslovanje tijekom trajanja sajma, sklapanje novih poslova, razmjenu iskustava. I dakako, ugodan boravak u Splitu.

GRADONAČELNIK

Andro Krstulović Opara