SAB na SASO 2021: Za proizvode daruvarskog SAB-a zna se u cijelom svijetu

Tvrtka SAB iz Daruvara ima  trenutačno pedesetak zaposlenika u dvije proizvodne hale, u kojima proizvode držače alata za alatne strojeve te desetak ljudi u prodaji, servisu i reparaturi građevinskih strojeva. Pogoni su opremljeni najmodernijim strojevima, tako da radnici rade u odličnim uvjetima.

SAB je generalni zastupnik japanskog proizvođača Kubota te njemačkog proizvođača građevinskih strojeva Kramer Werke. U kontinuitetu je zastupnik 25 godina. Zanimljivo je da SAB je izlagač na sajmu saso od samog početka. Dakle izlaže u kontinuitetu već 23 godine.

„Interes postoji jer se za naše proizvode jako dobro zna. Tako da se što se tiče nas  trendovi  ne mjenjaju. Doduše na tržištu postoje oscilacije ali mi unatoč svemu rastemo kontinuirano. Tržište je zahvaljjjući sredstvima iz EU fondova u zadnjih nekoliko godina u porastu tako da to i mi osjetimo. Proizvode iz naših pogona koje vodi moj brat Boris Budinjaš plasiramo od auto do avio industrije po čitavom  svijetu.“, pojašnjava Bruno Budinjaš. Braća Boris i Bruno Budinjaš ravnopravno vode i upravljaju ovom tvrtkom koju je osnovao njihov  otac Ivan prije tridesetak godina. Bruno i Boris Budinjaš su članovi uprave tvrtke SAB.

Budinjaš kaže da rade direktno sa kupcima te da je SAB izizetno brza i efikasna tvrtka što se tiče servisa i popravki. Istoa tako dodaje da je tvrtka počela sa proizvodnjom korpi za građevinske strojeve. „To nam je srodna proizvodnja, tako da nemamo problema sa prilagodbom.“, napominje  Budinjaš.

Tvornica Kubota proizvodi visoko kvalitetne građevinske strojeve od 1974 godine. Strojevi se odlikuju izdržljivošću, pouzdanošću i kvalitetom što dokazuje i prvo mjesto po prodaji u Europi sa više od 20 posto tržišnog udjela  šest  godina za redom, i prvo mjesto u svijetu po prodaji  pet  godina za redom.

U mini bagere je ugrađen vlastiti Kubota motor, a strojevi za europsko tržište izrađuju se u Njemačkoj što je također garancija kvalitete. Od 2006 godine mini bageri Kubota standardno su opremljeni uređajem protiv krađe što ih kao takve svrstava u jedinstvene na tržištu. Svojom pristupačnom cijenom i malim troškovima održavanja mini bageri Kubota pravi su izbor.

Tvornica Kramer Werke GmbH već dugi niz godina proizvodi visoko kvalitetne građevinske strojeve. Osim na kvalitetu pažnja je posvećena i na dizajn pa su tako dizajnom jedinstveni na tržištu.

Svojim jedinstvenim konceptom skretanja pomoću sva četiri kotača stroju je potreban vrlo mali manevarski prostor, a stabilnost na kosinama i klizavom tlu dovedena je do najveće moguće mjere. Hidrostatski vozni pogon omogućuje da se sva snaga pogonskog motora prenese na kotače i tako postigne velika sila guranja te brzina u vožnji od 40 kilometara na sat.

Strojevi KramerAllrad standardno su opremljeni hidrauličkom brzom izmjenom priključaka koja je patentirana u tvornici Kramer Werke GmbH prije više od 30 godina. Za naše utovarivače nudimo veliki izbor raznih priključaka pa se tako koriste ne samo u graditeljstvu nego i u poljoprivredi, komunalnim djelatnostima, drvnoj industriji …Teleskopski utovarivači Kramer Allrad proizvedeni su po istom principu, ali visina istovara tereta prelazi pet  metara, te su kao takvi jedinstveni na tržištu. Svi strojevi proizvedeni su u Njemačkoj i zadovoljavaju sve svjetske standard.