Mrkonjić&Co. – I visoke grane dohvatljive su sa STIHLOVIM kresačem HTA 85

a-akku_hta85-d001-1-za-webNa ovogodišnjem, 20. jubilarnom međunarodnom sajmu SASO 2016, tvrtka Mrkonjić&Co. predstavit će posebno zanimljiv uređaj iz asortimana brenda STIHL –  kresač visokih grana HTA 85. To je uređaj posebno uobličen za rezanje grana i kirurgiju drveta s tla, budući da je opremljen teleskopskom osovinom produljivom do maksimalnih 390 cm duljine. Kao i drugi STIHL Aku-uređaji, ovaj je stroj posebno tih i udoban pri radu, što ga čini primjenjivim na područjima osjetljivim na buku. Njegova iznimno mala masa od svega 4,5 kg jamstvo je udobnog rada i pri duljim intervalima korištenja.

Tvrtka STIHL razvila je široku paletu strojeva na električni pogon napajanih strujom iz akumulatorskih baterija. Time su uređaji postali tišima i manje škodljivima po okoliš, a opet nevezanima za električni priključak koji bi im duljinom produžnog kabla ograničavao radni radijus. Ova grupa strojeva obuhvaća kako uređaje za povremeno korištenje hobista, tako i profesionalne strojeve za cjelodnevni svakodnevni rad na terenu. Prednost ove grupe uređaja još je i ta, da su svi pogonjeni akumulatorima istih dimenzija, što znači da kupnjom jednog akumulatora korisnik može pogoniti sve uređaje iz ovog dijela programa.

Trend uvođenja električne energije u sve poslove održavanja okoliša pitanje je osluškivanja bila potrošačkog tijela, koje je sve veći protivnik korištenja fosilnih goriva u te svrhe. Uređaji pogonjeni motorima s unutrašnjim sagorijevanjem emitiraju buku i nesagoreno gorivo u ispušnim plinovima, a ujedno doprinose formiranju štetnih stakleničkih plinova. Sve te osobine čine ove uređaje neprimjenjivima u naseljenim područjima, te u blizini, škola bolnica i sl.

Poduzeće „Mrkonjić & Co.“ ovlašteni je ugovorni partner tvrtke uvoznika proizvoda STIHL i VIKING za Republiku Hrvatsku, poduzeća „Unikomerc-Uvoz“ d.o.o. iz Zagreba, za područje grada Splita. U svojim prodavaonicama i servisu nudi najširi izbor proizvoda ovih robnih marki, ovlašteni servis u garantnom roku te redovitu i stalnu opskrbu originalnim rezervnim dijelovima, potrošnim materijalom i dodatnim alatima.