MIG o SASO 2016: Velik interes za eko i štedljive fasadne boje

Izlagač MIG Material Innovative Gesellschaft mbH iz Salzkottena, tvrtka koja proizvodi inovativne materijale i na 20. međunarodnom sajmu SASO predstavlja njemačke boje novije generacije, bilježi veliki interes za svoje proizvode.

– To su boje za vanjsku i unutarnju fasadu koje reflektiraju i izoliraju. Zahvaljujući tome što reflektiraju energiju, Nijemci su uspjeli na objektima uštedjeti do 40% energije. Ako se odradi vanjska fasada s MIG Exteriorom, ona je otporna na UV zrake, što znači da ne stari i ne blijedi. To je dugotrajna fasada, otporna na tople struje ljeti i hladne struje zimi, vodonepropusna i samoperiva je kao staklo. Nijemci na prvo mjesto stavljaju ekologiju i ove boje imaju najveću prednost u 100% vlažnosti zidova. Strukturu boje čine duple hibridne membrane koje poput katapulta izbacuju iz zidova sve molekule vodene pare što je posebno važno za prostorije koje trebaju upotrebu klime. S MIG bojama klima se ne uključuje, istaknuo je predstavnik tvrtke Nenad Kostić.

Inače, MIG ima lanac kuća na Cipru gdje je dokazana ušteda od 60% u potrošnji klima uređaja, no u tvrtci ističu kako su im na prvom mjestu ekologija i zdravlje ljudi, a na drugom uštede.

www.mig-mbh.de