SASO 2018, Gorenje

Gorenje, generalni sponzor SASO 2018: Neovisna jedinica sanitarne toplinske crpke zrak voda

Inovativno rješenje za sve koji već imaju spremnik

Uvođenje ekološki prihvatljive tehnologije koje smanjuju ili optimiziraju potrošnju energije, te omogućuju korištenje obnovljivih izvora energije predstavljaju ulaganje u budućnost. Tu je riječ o dugoročnim procesima i zato je krajnje vrijeme započeti ih sada.
Otkrijte najveće potrošače električne energije u kućanstvu i zamijenite ih energetski učinkovitijim uređajima, a uz to svakako se preporuča razmotriti postavljanje toplinske crpke ili vlastitih solarnih kolektora.

Tvrtka Gorenje na svim razinama poslovanja, od proizvodnje do razvoja proizvoda, nastoji učinkovito koristiti energiju i iz tog razloga asortiman sanitarnih toplinskih crpki obogaćen je inovativnom, neovisnom jedinicom toplinske crpke koja omogućuje optimalno iskorištavanje prostora za ugradnju i jednostavnu povezanost  s postojećim cilindrima PTV-a.

Neovisna jedinica toplinske crpke zrak- voda daje mogućnost kombiniranja s odgovarajućim novim ili postojećim PTV-ima koji imaju integrirani izmjenjivač topline. Mogućnost povezivanja jedinica osigurava zadovoljavanje potreba malih, srednjih i velikih potrošača tople sanitarne vode s kapacitetom spremnika koji može iznositi od 120 l do 500 l s minimalnom površinom izmjenjivača topline od 0,8 m². Priključak vode sa spremnikom za vodu, te mogućnost spajanja više cjevovoda za  hvatanje i ispuštanje zraka omogućuju jednostavno postavljanje i različito pozicioniranje u instalacijskom području.
Integrirana cirkulacijska crpka ima mogućnost prilagođavanja protoka vode kroz izmjenjivač topline kako bi se optimizirao rad rashladnog sustava. Električna upravljačka jedinica s LCD zaslonom osjetljivim na dodir nudi jednostavno upravljanje sustavom PTV-a.  Ovisno o sezoni i vremenskim uvjetima, zrak koji se ispušta može se kanalizirati ili osloboditi unutar prostora što rezultira ugodnom, rashlađenom atmosferom. Za dodatnu uštedu energije omogućeno je akumuliranje više generirane električne energije prikupljene solarnim kolektorima za grijanje tople vode za kućanstvo.

Glavne značajke

Neovisna SPLIT verzija s priključkom za vodu:

• Spojen na sve spremnike PTV-a kapaciteta od 120 l do 500 l

• Integrirana, PWM kontrolirana cirkulacijska crpka za optimalni rad rashladnog sustava

• Automatski ispuh zraka

• Mogućnost regulacije pomoćnog električnog grijača ugrađenog u spremnik

• Programiranje rada crpke i grijanje vode• Mogućnost povezivanja lijeve ili desne strane na izmjenjivač topline spremnika

• COP (A7 / W10-55) EN 16147: 2,2 do 3,1 (ovisno o veličini izmjenjivača)

• Grijanje tople vode s toplinskom crpkom do 65 °C

www.gorenje.com

www.gorenje.hr