sajam SASO 2017, Domes

Domes na SASO 2017

Poduzeće DOMES d.o.o. osnovano je 1994. godine.

sajam SASO 2017, DomesOsnovna djelatnost tvrtke je održavanje radnih medija u industriji, odnosno prijenosnika energije kao što su hidraulička, turbinska i podmazivačka ulja, komprimirani zrak, voda, emulzije i ostali rashladni mediji. To područje obuhvaća:

  • Uslugu filtriranja i mikrofiltriranja ulja, HFC medija i emulzija te pripadajućih sustava.
  • Ispitivanje vitalnih parametara ulja na licu mjesta te laboratorijsko ispitivanje uzoraka ulja.
  • Izrada i isporuka filtarskih i mikrofiltarskih elemenata za ulje, komprimirani zrak, vodu, emulzije i različite postupke otprašivanja, kao i isporuku filtarskih uređaja za filtraciju ulja, HFC medija i vode.

Sljedeće područje djelovanja tvrtke čine sustavi za otprašivanje u proizvodnim pogonima, skladištima i svagdje tamo gdje se tijekom proizvodnih procesa ili postupaka stvara prašina i/ili krupnije mehaničke čestice, uljne i/ili emulzijske magle i dimovi.

Ovisno o vrsti i koncentraciji onečišćenja, o karakteristikama proizvodne opreme i režimima rada, moguće je odabrati sustave odsisavanja s visokim vakuumom, (mobilni i stacionarni vakuumski usisni uređaji ) ili pak  sustave za otprašivanje prostora koji djeluju pri manjem podtlaku.

Prema ulaznim podatcima i specifikacijama izrađuju se projektne i izvedbene sheme, projektira se razmještaj opreme i međusobno povezivanje u funkcionalnu cjelinu.

S motrišta zaštite čovjekove makro i mikro okoline, svi opisani programi su ekološki posve prihvatljivi. Mnogi od njih su u izravnoj funkciji zaštite čovjeka na radnom mjestu i čovjekove okoline.

Osim navedenih aktivnosti održavanja u industriji, našu djelatnost  upotpunjuje i dodatna oprema kao što su ekološke perilice strojnih dijelova, ekološki absorbenti razlivenih tekućina i crpke za uklanjanje vodenog kamenca.

http://www.domes.hr/