Bio eko sistem na SASO 2019: Ekološki i biorazgradivi proizvodi neophodni su za suvremeni život

Tvrtka Bio eko sistem iz Vukovara osnovana je 2012. godine. U ponudi ima širok spektar proizvoda iz segmenta zaštite okoliša i ekologije. Distribuira biološki razgradive vrećice za razne namjene, biološki razgradive vreće i držače za vreće.

Osim biološki razgradivih vreća i vrećica, tvrtka Bio eko sistem u svom asortimanu ima i niz drugih, također biološki razgradivih proizvoda. „U mogućnosti smo napraviti PLA pakiranja od obnovljivih sirovina. U ponudi imamo set za pseći izmet BIOMAT, BIOMAT poljoprivredne folije, posude od šećerne trske, razne vrste ekološki prihvatljivih i biorazgradivih folija. Sve što plasiramo na tržište je od biorazgradivog materijala. To su proizvodi koji će biti neophodni za život u suvremenom gradu i u skoroj  budućnosti će biti traženi. Što se  tiče selektiranja otpada, činjenica je da Hrvatska kasni. Hrvatska, na žalost, nije na ekološkom nivou na kojem bi trebala biti.  Znamo da nas iz Europske Unije pritiskaju da  puno više odvajamo otpad i da ga selektiramo. Zato je  logično je da će građani i komunalne tvrtke sve više tražiti naše proizvode. Stoga se nadamo da će naše znanje, iskustvo i ideje barem malo doprinijeti da se okrenemo  očuvanju našeg okoliša, koji je došao do kritične razine. Dakle, upravo ono što već funkcionira u Austriji, mi nudimo na hrvatskom tržištu. Bio eko sistem Vukovar distributer je i zastupnik  proizvoda  austrijske tvrtke Biomat  za Hrvatsku i susjedne države“, pojašnjava Siniša Lalić, direktor tvrtke Bio eko sistem.

Tvrtka Bio eko sistem u  suradnji s inozemnim tvrtkama koje se  dugi niz godina bave uslugom pranja kontejnera i koje su se dokazale širom Europe, u Hrvatsku donosi uslugu pranja svih vrsta kontejnera

„Svaki kontejner, kanta za otpade, odlagališta za bio otpad su veliki problem kojemu treba stati na kraj. Pranje svih vrsta kontejnera i kanti od 80 do 1100 litara uz pomoć  vrhunske tehnologije  koja je predstavljena na IFAT sajmu, najvećem stručnom sajmu na svijetu za zaštitu okoliša, jamac su su da su naše usluge vrhunske. Sveono  čime se bavimo iza sebe ima i provjerene rezultate, radilo se  o pranju posuda za otpad ili  o biološki razgradivim vrećicama. Razvijanje tehnologija, praćenje najmodernijih strojeva i redovito sudjelovanje na sajmovima, daju nam za pravo da svoje usluge bez straha nudimo i najzahtjevnijim klijentima.“, Siniša Lalić.

U  dogovoru sa organizatorIma sajma SASO , tvrtka  Bio eko sistem, koja je ujedno i izlagač na sajmu SASO 2019, donirala je biološki razgradive  vreća i vrećice  za potrebe sajma. Po prvi puta sajam SASO će za potrebe održavanja i čišćenja, tijekom sva četiri dana trajanja, koristiti biološki razgradive vrećice. Time če  dati doprinos smanjenju zagađenja plastikom kopna i mora koje  doseže alarmantne razmjere te očuvanju okoliša. Svi koševi i ostale posude za otpad, sadržavati će  biološki razgradivu vrećicu, koja će se prazniti zajedno sa sadržajem te će se na taj način izlagačima, posjetiteljima i široj javnosti poslati poruka da postoji ekološki prihvatljivo rješenje koje nam je dostupno i poreporučljivo.

Danas je već globalno prepoznato da nas ambalaža i proizvodi od plastike, pogotovo oni za jednokratnu uporabu, svakim danom sve više guraju u ekološku katastrofu. Stoga, sajam SASO kao najveći gospodarski skup u regiji, svojim primjerom želi pokazati da je zaokret u pogledu ekologije i zaštite okoliša nužan i itekako moguć.

Bio eko sistem