Aquabocci na SASO 2019: Sustav odvodnje koji ne dozvoljava prodiranje vlage unutar objekta

Aquabocci je britanska tvrtka koja ima proizvodnju u Njemačkoj. Kompanija je počela proizvoditi prije devet godina a prvi put se pojavila na tržištu Australije, gdje je plasirala proizvode namjenjene potrebama bazena. Aquabocci proizvodi, odnosno komponente i rješenja, služe za rješavanje odvodnog sustava bazena i oko bazena. „U stvari tu je niz komponenti koja rješavaju odvodnu infrastrukturu oko bazena i unutar kupaonica. U ovom trenutku svi žele ravan prijelaz između interijara u eksterijer. Međutim čest je problem da tračnice na kliznim vratima propuštaju vodu unutar građevinske konstrukcije što može dovesti do oštećenja. Znači, ukoliko želimo ravan prijelaz između unutarnjeg i vanjskog prostora, onda je naše rješenje najbolje.“, pojašnjava Tanya Boshkovska, prodajna predstavnica Aquabocci za Jugoistočnu Europu.

Boshkovska napominje da propisi u Velikoj Britaniji i Australiji zahtjevaju da sve  tračnice na podlozi sa ravnim prijelazom spajaju na mjesto odvoda, kako bi se voda iz tračnice usmjerila u stvarni odvod a ne u prostor. Aquabocci je razvio potpuno integriran proizvod koji sadrži podesivu EPDM membranu. Ta membrana  se nalazi ispod tračnice vrata, pružajući potpunu odvodnju na najjednostavniji moguć način. To omogućava da se, sa dvostrukim ulaznim sustavom,  voda ne odvodi samo s popločane površine nego i što je važnije iz rupa u dnu tračnice.

Blade R-47 odvod je sustav odvodnje koji se sastoji od ravnih presjeka, kutnog dijela i ugradbenih dijelova, koji pružaju elegantno i minimalističko rješenje. Radi se o inovativnom rješenju sustava odvodnje koji je dobio nagradu Reddot award 2019. Radi se o  prestižnoj nagradi  za industrijski dizajn , kreativnost i funkcionalnost. Ovo je rješenje jedinstveno i nema ga nigdje u svijetu. Proizvodi se na tržište plasiraju u četiri boje ali naravno boja može biti po želji kupca.

Odvodni kanal se izrađuje od ekstrudiranog PVC-a s probušenim rupama u gornjem dijelu profila kako bi voda mogla proći u PVC kanal. Ugradbene komponente omogućuju spajanje ravnog i kutnog dijela,  kako bi se mogao stvoriti bilo koji oblik. Važna značajka Blade R-47 je EPDM membrana koja djeluje kao vodena barijera između odvoda i tračnica vrata.

„Naš sustav u potpunosti pruža zaštitu od prodiranja vlage unutar kuće ili objekta. Mislim da  tržište zemalja Jugoistočne Europe zaslužuje da dođe na malo višu razinu standarda stanovanja.Na ovom području se grade prekrasne kuće ali sustav odvodnje nije dobro riješen.Točnije, nije adekvatno riješen. Imali smo i prije nastupa na sajmu SASO narudžbi ljudi sa ovog prostora, koji su vidjeli naša rješenja na nekom sajmu. “, pojašnjava Boshkovska.

Aquabocci