ACO Grupa – Evakuiranu vodu s površina vraćamo u izvorno stanje

direktorsinisastanicic

Direktor tvrtke ACO građevinski elementi d.o.o. Siniša Staničić

Tvrtka ACO građevinski elementi d.o.o. sinonim je za odvodnju i zbrinjavanje oborinskih  voda te će se kao takva predstaviti posjetiteljima na jubilarnom 20-tom po redu SASO-u. Uz brojne proizvode iz svog asortimana, na SASO-u će se predstaviti rješenjima za odvodnju industrijskih površina koje zahtijevaju najteža prometna opterećenja, najbrže otjecanje površinskih voda, retencijske i infilracijske sustave te separatore nafte i masnoća. Više o tvrtki i njenom djelovanju u Hrvatskoj, govori direktor Aco građevinskih elemenata Siniša Staničić.

Što se krije pod nazivom ACO Grupa?

Iako pomalo zvuči kao vokalno instrumentalni sastav, ACO Grupa predstavlja globalno vodeće ime u proizvodnji sustava za odvodnju, tretman i zbrinjavanje površinskih oborinskih voda. Paleta  naših proizvoda rijetko kad je zaobišla najznačajnije svjetske i domaće projekte. Razlog tolike prisutnosti ACO proizvoda je njemačka kvaliteta i inovativnost u rješenjima koja konstantno prate najnovija dostignuća tehnologije na području građevinarstva, arhitekture u službi zaštite okoliša.

Koliko dugo djelujete na području RH? 

U Hrvatskoj smo kao članica ACO Grupe prisutni punih 17 uspješnih godina, pod nazivom ACO građevinski elementi d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu uz regionalne predstavnike u svim krajevima republike.

Kojim ste proizvodima najzastupljeniji na našem tržištu, odnosno na referentnim objektima?

Svaki projekt nosi svoju specifičnost, prevaga ide u korist najstarijeg programa: linijsku odvodnju koja u obliku kanalica sa različitim završnim rešetkama mijenja tradiciju oblikovanja površina stvarajući ugodnije plohe za izvođače i korisnike obavljajući svoju primarnu svrhu: brzu i efikasnu površinsku odvodnju. Naš pristup tržištu je sustavan tako da uz primarnu ulogu evakuacije vode sa površina istu vodu tretiramo i vraćamo u izvorno stanje putem separatora te zagovaramo osnovne postulate HR EN 752 u smislu vraćanja svih voda u tlo infiltracijom gdje god to lokalni uvjeti dozvoljavaju. Tim principima smo najbliži prirodnom vodenom ciklusu kojeg je današnja civilizacija užurbanom urbanizacijom ugrozila.

Imate izrazito bogatu paletu proizvoda za različite namjene?

Tako je. U ponudi je više od 15.000 ACO proizvoda među kojima su, uz one za cestovne i infrastrukturne namjene, i proizvodi za privatne namjene – za odvodnju i uređenje okućnica, zatim proizvodi za zaštitu podrumskih prostorija (prozori, svjetlosna okna), ekskluzivna linija kanalica i slivnika za odvodnju kupaonica, posebno dizajniran program za odvodnju sportskih objekata, proizvodi od nehrđajućeg čelika za odvodnju profesionalnih kuhinja i prehrambenu industriju do separatora nafte, masnoća i sl. Kompletan pregled proizvoda možete pronaći na našoj web stranici: www.aco.hr

Koji biste referentni projekt posebno izdvojili?

Teško je izdvojiti samo jedan – kako hrvatski arhitekti, građevinari i investitori prate svjetske trendove tako je svaki novi projekt zaista poseban na svoj način. Jedan od najsvježijih projekata koji smo realizirali i na koji smo izuzetno ponosni je nova Zračna luka Zagreb gdje smo doprinijeli zaštiti podzemnih voda jedinstvenim rješenjem sa ugradnjom globalno gledano najveće količine ACO Qmax kanala do sada u povijesti ACO-a. A obzirom da smo na sajmu SASO u Splitu, posebno smo ponosni na sustave odvodnje primijenjene na Splitskoj Rivi i Zapadnoj obali sa istim sustavom kao u Zagrebu. Posebno treba naglasiti da je Splitska Riva također jedinstvena u smislu ACO reference, kao prvi kontinentalno Europski projekt sa ACO Qmax kanalima razvijenim u Velikoj Britaniji.

www.aco.hr