11. Energetski summit – Obnovljivi izvori, energetska strategija Dalmacije

11. Energetski summit održat će su u sklopu jubilarnog 20. međunarodnog sajma SASO 2016, u petak, 28. 10. 2016. u Konferencijskoj dvorani splitske Spaladium arene s početkom u 11.00 sati. Skup organiziraju Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), Splitsko-dalmatinska županija, Hrvatska gospodarska komora (HGK). Hrvatska komora inženjera strojarstva i Grad Split.

O doprinosu građevinske industrije razvoju obnovljivih izvora energije, na skupu će govoriti Tomislav Šimunović (C.E.M.P.), a o novim poslovnim modelima u hrvatskoj energetici Ivan Šimić, predsjednik HUP-ove Koordinacije obnovljivih izvora energije.

Za 12.00 sati najavljena je panel rasprava “Energetska strategija Dalmacije – vizija poduzetnika” na kojoj će govoriti Ivan Šimić, predsjednik HUP-ove koordinacije obnovljivih izvora energije, dr. sc. Vlasta Zanki, direktorica HEP ESCO-a, Tomislav Čorak, direktor sektora energije Brodosplit Holdinga te predstavnici Croduxa i INA-Prvog plinarskog društva.

Oba skupa moderirat će  mr. sc. Maja Pokrovac, savjetnica za energetsko poduzetništvo i obnovljive izvore energije.

O plinifikaciji Dalmacije, s posebnim osvrtom na specifičnosti grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije), govorit će Zlatko Budovčan, predstavnik tvrtke EVN Croatia Plin, a od 13.55 Vladimir Đurović iz Plinacroa predstavit će Projekt izgradnje jadransko-jonskog plinovoda.