SASO 2018, Dan građevinara

SASO 2018: 11. Dan građevinara – Infrastruktura, turizam i investicije u graditeljstvu

U okviru stručnog programa 22. međunarodnog sajma SASO 2018 i ovogodišnjeg 11. Dan građevinara, održat će se dva okrugla stola na kojima će se raspravljati o infrastrukturi i ekspanziji turizma u gradu Splitu te o investicijama u graditeljstvu i energetskoj obnovi zgrada

Prvi okrugli stol “Infrastruktura i turizam grada Splita – sadašnje stanje i pravci razvoja s ekspanzijom turizma” održat će se u srijedu, 24. 10. s početkom u 12.30 sati u Konferencijskoj dvorani Spaladium arene u suorganizaciji Udruge građevinskih inženjera Split (UGIS). Na skupu kojeg će moderirati predsjednica UGIS-a Adela Visković, o prometnoj infrastrukturi grada – sadašnje stanje i planovi razvoja govorit će dogradonačelnik Splita Nino Vela, o razvoju vodovodne i kanalizacijske mreže te projektu aglomeracija Split – Solin direktor Vodovoda i kanalizacije Split (VIK) Tomislav Šuta, o utjecaju turizma na elektroenergetsku mrežu grada Splita pomoćnik direktora Elektrodalmacije Split Ivo Babić, o gospodarenju otpadom od naših domova do odlagališta Karepovac direktor Čistoće Split Miroslav Delić, a o istinama i zabludama o Centru za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji privremena upraviteljica Regionalnog centra čisto okoliša Vlatka Lucijanić Justić.

Drugi okrugli stol “Investicije u graditeljstvu – energetska obnova zgrada održat će se također u srijedu, 24. 10. s početkom u 14.30 sati u Konferencijskoj dvorani Spaladium arene u suorganizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK), a moderirat će ga Mladen Buljan iz HGK Županijske komore Split.

Prema dnevnom redu, o investicijskim projektima i energetskoj obnovi zgrada javnog sektora govorit će zamjenik gradonačelnika Splita Nino Vela, a pročelnik UO za graditeljstvo i prostorno uređenje Marijo Radevenjić o izdavanju građevinskih dozvola u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Tematiku energetske obnove zgrada prezentirat će dekan Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Nikša Jajac, te Mladen Ilijević i Ana Marija Brstilo u ime Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ivan Oštir iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Lucija Pecnik u ime Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Na skupu će sudjelovati i o pozitivnim iskustvima tvrtki govoriti Toni Šoljan, direktor sektora upravljanja zgradama Tehnoplasta i zamjenik predsjednika Vijeća Udruženja upravljanja zgradama Hrvatske gospodarske komore i Dražen Pomper, direktor tvrtke Monel iz Zagreba

11. Dan građevinara – program

Preuzmite pozivnicu